Hjem / Blog article: Penguin 4 er live! Hva gjør du nå? - iProspect

Penguin 4 er live!

23
May

I dag melder Google at deres nyeste algoritmeoppdatering Penguin 4 har blitt satt live, med ny teknologi i bunnen, kalt Penguin 2.0. Hva har dette å si for deg?

Vi har ventet på Penguin 4 en stund, og visst at den var rett rundt hjørnet siden Matt Cutts bekreftet dette for noen uker siden. I dag gikk oppdateringen live. Oppdateringen er i følge Google en videreutvikling av deres “spam fighting algorithm”.

 

Penguin 4 er en algoritmeoppdatering som med ny/forbedret teknologi skal fjerne spam fra nettet. Dette gjelder både nettsider med spammete linkprofiler og innhold uten verdi. Både engelsk og språk som ofte står for mye spam på nettet vil bli angrepet. Algoritmen vil i første omgang påvirke omtrent 2,3% av alle søkeresultater.

Matt Cutts har selv skrevet om oppdateringen på sin blogg.

Han har også lagt ut en video på YouTube der han forklarer hvordan algoritmen vil påvirke mange nettsteder i løpet av de neste månedene.

Hva betyr Penguin 4 for deg?

Dersom du har holdt deg innenfor Googles Quality Guidelines, er du på den sikre siden. Da vil du til og med se positive endringer fremover.

Dersom du lurer på om du kanskje har lenker eller innhold som bryter med retningslinjene, kan du gjøre forberedelser allerede nå:

  1. Følg med i Webmaster Tools. Google legger advarsler her til de som står i fare for å få en form for straff.
  2. Kjør en link detox og finn ut om det finnes lenker som peker mot nettstedet ditt som bør fjernes. Ta kontakt med oss dersom du ønsker bistand til dette, og til å fjerne eventuelle negative lenker.
  3. Følg med i webanalysen din, marker dagen i dag og se etter markante endringer i trafikk eller rankings, enten positive eller negative.

Lurer du på noe mer? Ta kontakt med oss: agnete.pedersen@iprospect.com

Av:

 

Hva mener du?

Navn obligatorisk

Webside